Objekti i ligjit

Neni: 
1

Ky ligj përcakton format, kushtet, procedurën dhe rregullat për organizimin dhe administrimin e ndihmës juridike të garantuar nga shteti, me qëllim mbrojtjen e të drejtave themelore të individit dhe të interesave të ligjshëm të tij.

Në përmbajtjen e Ligjit nr. 111/2017 fokusohen format, kushtet, procedurat dhe rregullat për organizimin dhe administrimin e ndihmës juridike, në funksion të mbrojtjes jo vetëm të të drejtave 

themelore të individit dhe të interesave të ligjshme të tij që burojnë nga Kushtetuta e Shqipërisë, Konventa Evropiane e të Drejtave të Njeriut[1] dhe jurisprudenca e GJEDNJ, akte të tjera ndërkombëtare të ratifikuara nga Republika e Shqipërisë, kodet e procedurave, ligjet, etj., por, edhe në interes të drejtësisë.

Nevoja për një ligj me këtë objekt është rrjedhojë edhe e kërkesave përkatëse kushtetuese dhe ligjore për investimin e shtetit për një sistem efektiv të ndihmës juridike, të përcaktuara këto edhe në vendime të Gjykatës Kushtetuese të Shqipërisë: "Detyrimi për të garantuar të drejtën efektive të aksesit në gjykatë nuk nënkupton thjesht mungesën e një ndërhyrjeje, por mund të kërkojë edhe ndërmarrjen e veprimeve pozitive nga ana e shtetit. Në rast se mohohet një e drejtë e tillë, procesi konsiderohet jo i rregullt, sepse aksesi në gjykatë është para së gjithash një kusht kryesor për të realizuar mbrojtjen e të drejtave të tjera. Shteti i së drejtës nuk mund të konceptohet pa u njohur individëve të drejtën dhe mundësinë për t’iu drejtuar gjykatës"[3]

E drejta për ndihmë juridike të garantuar nga shteti është parashikuar shprehimisht në shumë akte në fuqi në Republikën e Shqipërisë të cilat kanë paraqitur detyrimin ndaj shtetit shqiptar për të miratuar Ligjin nr. 111/2017 me objektin përkatës të përcaktuar në nenin 1 të tij. Kështu, Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë në nenin 31 dhe nenin 15, pika 2, parashikon respektivisht: “Gjatë procesit penal kushdo ka të drejtë: ... c) të ketë ndihmën pa pagesë të një përkthyesi, kur nuk flet ose nuk kupton gjuhën shqipe; ç) të mbrohet vetë ose me ndihmën e një mbrojtësi ligjor të zgjedhur prej tij; të komunikojë lirisht dhe privatisht me të, si dhe t’i sigurohet mbrojtja falas, kur nuk ka mjete të mjaftueshme; ...” dhe “Organet e pushtetit publik, në përmbushje të detyrave të tyre, duhet të respektojnë të drejtat dhe liritë themelore të njeriut, si dhe të kontribuojnë në realizimin e tyre”. Po kështu, Vendimi i Gjykatës Kushtetuese nr.7 datë 27.02.2013 parashikon: “Mohimi i të drejtës për t’iu drejtuar gjykatës dhe për të marrë një përgjigje përfundimtare prej saj për pretendimet e ngritura, përbën cenim të së drejtës themelore për një proces të rregullt ligjor”.

Me tej, Konventa Evropiane e të Drejtave të Njeriut (KEDNJ) në nenin 6 të saj që ka të bëjё me “Të drejtën për një proces të rregullt ligjor”, në pikën 3, parashikon: “3. Çdo i akuzuar për një vepër penale ka të drejtat minimale të mëposhtme: ... c. të mbrohet vetë ose të ndihmohet nga një mbrojtës i zgjedhur prej tij, ose në qoftë se ai nuk ka mjete të mjaftueshme për të shpërblyer mbrojtësin, t’i mundësohet ndihma ligjore falas kur këtë e kërkojnë interesat e drejtësisë; e. të ndihmohet falas nga një përkthyes në qoftë se nuk kupton ose nuk flet gjuhën e përdorur në gjyq”. Bazuar në jurisprudencën e Gjykatës Evropiane e të Drejtave të Njeriut (GJEDNJ), në cështjen Savitsky kunder Ukrainës, vendoset një standard të ri: GJEDNJ mund të detyrojë shtetin kur është e nevojshme të ofrojë ndihme juridike falas. I njëjti standard parashikohet edhe ne cështjen Airey kunder Irlandёs.

PAKTI NDËRKOMBËTAR PËR TË DREJTAT CIVILE DHE POLITIKE[4], neni 14, pika 3, parashikon: “3. Secili person i akuzuar për njё vepёr penale ka tё drejtё plotësisht të barabartë tё ketё kёto garanci minimale: ... (ç) Tё jetё i pranishёm gjatё procesit dhe tё mbrohet vetё ose nëpërmjet njё mbrojtёsi tё zgjedhur prej tij; nё qoftё se nuk ka mbrojtje, duhet tё informohet pёr tё drejtёn e tij qё tё ketё njё tё tillё dhe, kurdoherё qё e kёrkon interesi i drejtёsisё, atij duhet t'i caktohet njё mbrojtje falas në cilindo rast të tillë nёse ai nuk ka mjete pёr tё paguar;...”

Kodi i Procedurës Penale, nё nenin 1 dhe në nenin 6, parashikon: “Neni 6 Sigurimi i mbrojtjes 1. I pandehuri ka të drejtë të mbrohet vetë ose me ndihmën e mbrojtësit. Kur nuk ka mjete të mjaftueshme i sigurohet mbrojtja falas me avokat në rastet e parashikuara nga ky Kod. 2. Mbrojtësi ndihmon të pandehurin që t’i garantohen të drejtat procedurale dhe t’i ruhen interesat e tij ligjore”. Kodi i Procedurës Civile, neni 23, parashikon: “Palët janë të lira të ndërtojnë mbrojtjen e interesave të tyre në gjykim, nëpërmjet përfaqësimit ose të çdo ndihme tjetër juridike, në përputhje me dispozitat në fuqi”.

Bazuar në kërkesat e mësipërme të parashikuara nga legjislacioni shqiptar në lidhje me ndihmën juridike, nga data 1 qershor 2018, ka hyrë në fuqi Ligji nr.111/2017 “Për ndihmën juridike të garantuar nga shteti”. Ky ligj sanksionon procedurat për përfitimin e ndihmës juridike falas dhe të garantuar nga shteti, në formën e ndihmës juridike parësore (dhënia e informacioneve dhe këshillimit ligjor), ose të ndihmës juridike dytësore (dhënia e ndihmës juridike dhe ofrimi i mbrojtjes para gjykatës). Ky ligj, gjithashtu, ka parashikuar krijimin e një strukture të posaçme brenda Ministrisë së Drejtësisë, që ështё Drejtoria e Ndihmës Juridike Falas, strukturë e cila administron, koordinon dhe identifikon nevojat për ndryshime dhe përmirësime në sistemin e ofrimit të ndihmës juridike falas[1].

Në kushtet që objekti i ligjit është përcaktuar me qëllim mbrojtjen e interesave themelore dhe ligjore të individëve dhe interesit të drejtësisë, vlen të përmendet se GJEDNJ ka pasuruar me vendimet e saj kuptimin dhe interpretimin e ‘interesit të drejtësisë’, dhe për qëllime të zbatimit të Ligjit të Ndihmës Juridike është e rëndësishme që ligji të zbatohet në lidhje dhe në përputhje me këtë jurisprudencë. Pa kaluar në shumë hollësi, këtu përmendim se interesi i drejtësisë përmendet dhe në cështjen Krylov kundёr Rusisë, në të cilën GJEDNJ citon “... për qëllime të procesit të rregullt, interesi i drejtësisë do t’i nënshtrohet një testi i cili konsiston në tre pika: 1-kompetencat e gjykatave; 2-serioziteti i akuzave; dhe 3-ashpërsia e dënimit...”

Organizimi dhe administrimi i ndihmës juridike të garantuar nga shteti është në objektin e Ligjit nr.111/2017, ndërkohë që deri tani “shumica dërrmuese e çështjeve të ndihmës juridike që përfshijnë grupe të cënueshme ende trajtohen nga grupe të shoqërisë civile me mbështetje të donatorëve”[2] dhe “Pavarësisht të drejtës ligjore për ndihmë ligjore falas në çështje civile, organizatat jofitimprurese raportuan se shumë pak individë përfituan prej saj gjatë vitit”[3].

Për qëllime të analizës së objektit të Ligjit nr. 111/2017, referuar në përkufizimin e “Ndihmë juridike dytësore” është e rëndësishme të mbahet në vëmendje se ky ligj mbulon shërbimin juridik që ofrohet në çështjet penale, për të cilat zbatohet mbrojtja e detyrueshme, sipas përcaktimeve të legjislacionit procedural penal. “Mbrotja kryesisht” duhet të shihet si aspekt të ndihmës juridike, veçanërisht, në fushën e organizimit, kushteve që duhet të plotësojë mbrojtësi, specializimet, etj.

 

 

Komentet

free help resume new jersey <a href="https://coverletterforresumetop.com/">help me with my resume</a> sample resume for customer service representative entry level

cialis strength <a href="https://tadalafilmast.org/">cialis doses</a> cialis 60 mg

great put up, very informative. I wonder why the other experts of this
sector don't notice this. You should continue your writing.

I'm confident, you've a great readers' base already!

I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do
it for you? Plz answer back as I'm looking to construct my own blog and would like to know where u got this from.
many thanks

Fantastic site. Plenty of useful information here.

I am sending it to some pals ans additionally sharing in delicious.
And obviously, thank you in your sweat!

Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
Very helpful information particularly the last part :) I care for
such info much. I was looking for this certain info for a very long time.
Thank you and best of luck.

<a href=http://acialis.mom>buy cialis generic</a> Effects of aroma hand massage on pain, state anxiety and depression in hospice patients with terminal cancer

This is a good tip especially to those fresh to the blogosphere.
Short but very accurate information… Appreciate your sharing
this one. A must read post!

of course like your web-site however you have to take a look at the spelling on several of your posts.
Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome to
tell the truth however I'll certainly come again again.

<a href=https://viagr.cfd>effect before and after viagra</a> Theoretical Data

background essay for college <a href="https://ucheapessay.com/">do my essay cheap</a> the primary purpose of a college application essay is

Push for details in changes to protocols if needed <a href=http://vardenafil.one>levitra capsulas</a>

Studies have recently shown that Black Cohosh may be a viable alternative to Clomid for women with PCOS who are seeking to induce ovulation <a href=https://finasterid.buzz>propecia ireland</a> Only the closed beta blockers while pregnant eyes remained unchanged, Finally, the tightly closed eyes opened, and it was a pair of silver eyes

how will this scholarship help me obtain my career goal essay <a href="https://writemyessaysev.com/write-my-paper">write a paper</a> pennfoster essay help yahoo

Therefore, the Demon Domain is a target blood sugar levels with gestational diabetes big domain target blood sugar levels with gestational diabetes Diabetes Oral Drugs that is most suppressed by other big domains <a href=https://cialisa.buzz>generic cialis online pharmacy</a> The majority of new users of ACE inhibitors received lisinopril 80, followed by ramipril and enalapril, while the most common ARB used was losartan 45, followed by valsartan and olmesartan

Thanks for finally talking about >Bisedo direkt rreth kesaj çështje | TLAS Communication Technology <Loved it! https://humanlove.stream/wiki/User:Enshaa233

free essay revision service <a href="https://topwritingmypaper.com/">write on a paper</a> how to write a short community service essay

service learning and social work essay <a href="https://writingmypaperleo.com/">writing a narrative paper</a> essay on community service pdf

<p>This news is very useful, thank you</p>

<p>Link situs slot gacor terpercaya gampang maxwin dijamin jackpot sensasional. Ini merupakan kumpulan situs slot gacor rekomendasi terbaik 2023</p>

<p><a href="https://zona178.creationjustice.org/">ZONA178</a><br />
<a href="https://aston303.creationjustice.org/">ASTON303</a><br />
<a href="https://all-infini88.career.org/">INFINI88</a></p>

<p>Semua situs slot yang tersedia sudah pasti mendapatkan kemenangan yang besar.</p>

how long does it take for cialis to work <a href="https://cialis20loma.com/">daily cialis</a> cialis for bph dosage

hello friends, here I want to introduce the best recommendation site

https://zona178.creationjustice.org ZONA178
https://aston303.creationjustice.org ASTON303
https://all-infini88.career.org INFINI88

thank you for understanding

<a href=http://sildenafi.cfd>does walgreens sell viagra</a> Fasciculations are small, random muscle twitches caused by the spontaneous firing of motor units

Hey guys, here I want to tell you that there is a recommended website that can make money the easy way. For further information, you can click the link below

https://hallo-slot.hips.org/

thank you guys.

slot gacor sekali nih bosku

Hey guys, here I want to tell you that there is a recommended website that can make money the easy way. For further information, you can click the link below

https://heylink.me/situsgacor-infini88/
https://heylink.me/ultimategaming-slot/

Thank you.

Thanks a bunch for sharing this with all folks you actually recognise
what you are talking approximately! Bookmarked.
Kindly also discuss with my website =). We may have a link change contract among us

essay service in miami <a href="https://writemyessayonlinesve.com/">writing numbers in essays</a> community service conclusion essay

Hey guys, here I want to tell you that there is a recommended website that can make money the easy way. For further information, you can click the link below

https://normalitation-picses.isjl.org
https://normalitation-picses.isjl.org/akunjp.html
https://normalitation-picses.isjl.org/asia128.html
https://normalitation-picses.isjl.org/asiaplay.html
https://normalitation-picses.isjl.org/bintang138.html
https://normalitation-picses.isjl.org/biowin69.html
https://normalitation-picses.isjl.org/boosterjp.html
https://normalitation-picses.isjl.org/caricuan99.html
https://normalitation-picses.isjl.org/cuan77.html
https://normalitation-picses.isjl.org/dana77.html
https://normalitation-picses.isjl.org/danaslot.html
https://normalitation-picses.isjl.org/deposlots.html
https://normalitation-picses.isjl.org/dewasloto.html
https://normalitation-picses.isjl.org/ferrari77.html
https://normalitation-picses.isjl.org/gbosky.html
https://normalitation-picses.isjl.org/gilaslot.html
https://normalitation-picses.isjl.org/gitar100.html
https://normalitation-picses.isjl.org/gocap4d.html
https://normalitation-picses.isjl.org/hoki77.html
https://normalitation-picses.isjl.org/inajp.html
https://normalitation-picses.isjl.org/jokerbola.html
https://normalitation-picses.isjl.org/kampungbola99.html
https://normalitation-picses.isjl.org/lambo234.html
https://normalitation-picses.isjl.org/macau787.html
https://normalitation-picses.isjl.org/mafiabola77.html
https://normalitation-picses.isjl.org/masterplay99.html
https://normalitation-picses.isjl.org/mata303.html
https://normalitation-picses.isjl.org/merahtoto.html
https://normalitation-picses.isjl.org/moli77.html
https://normalitation-picses.isjl.org/mposport.html
https://normalitation-picses.isjl.org/mulia77.html
https://normalitation-picses.isjl.org/nilam189.html
https://normalitation-picses.isjl.org/nslot99.html
https://normalitation-picses.isjl.org/papislot.html
https://normalitation-picses.isjl.org/pastijp.html
https://normalitation-picses.isjl.org/pgslot88.html
https://normalitation-picses.isjl.org/poa88.html
https://normalitation-picses.isjl.org/premium77.html
https://normalitation-picses.isjl.org/qqangpao.html
https://normalitation-picses.isjl.org/qqpulsa.html
https://normalitation-picses.isjl.org/rajaslot88.html
https://normalitation-picses.isjl.org/rinduslot.html
https://normalitation-picses.isjl.org/santaslot.html
https://normalitation-picses.isjl.org/sukaspin.html
https://normalitation-picses.isjl.org/tajirslot.html
https://normalitation-picses.isjl.org/tokojackpot.html
https://normalitation-picses.isjl.org/tribun855.html
https://normalitation-picses.isjl.org/vegas338.html
https://normalitation-picses.isjl.org/viva138.html
https://normalitation-picses.isjl.org/wahana99.html
https://normalitation-picses.isjl.org/wdbos.html
https://normalitation-picses.isjl.org/zona303.html
https://normalitation-picses.isjl.org/oxplay.html
https://normalitation-picses.isjl.org/zoomengine.html

Thank You.

what is vardenafil hcl 20mg tab used for <a href="https://livitrashot.com/">levitra kopen</a> sildenafil or vardenafil

hello guys, here I want to introduce a new website with the best and most trusted recommendations

https://x-nexo.morrischamber.org
https://x-nexo.morrischamber.org/infini88.html
https://x-nexo.morrischamber.org/1001win.html
https://x-nexo.morrischamber.org/ak4d.html
https://x-nexo.morrischamber.org/aladdin666.html
https://x-nexo.morrischamber.org/albaslot.html
https://x-nexo.morrischamber.org/asik77.html
https://x-nexo.morrischamber.org/bandarcolok.html
https://x-nexo.morrischamber.org/batarabet.html
https://x-nexo.morrischamber.org/bebek66.html
https://x-nexo.morrischamber.org/bestiebet.html
https://x-nexo.morrischamber.org/bumi303.html
https://x-nexo.morrischamber.org/cuan138.html
https://x-nexo.morrischamber.org/cuanjp.html
https://x-nexo.morrischamber.org/danagg.html
https://x-nexo.morrischamber.org/danauhoki88.html
https://x-nexo.morrischamber.org/dolar188.html
https://x-nexo.morrischamber.org/dragon77.html
https://x-nexo.morrischamber.org/ekings.html
https://x-nexo.morrischamber.org/gacor889.html
https://x-nexo.morrischamber.org/galaxy77bet.html
https://x-nexo.morrischamber.org/garuda999.html
https://x-nexo.morrischamber.org/gaswin.html
https://x-nexo.morrischamber.org/hbowin.html
https://x-nexo.morrischamber.org/hoki189.html
https://x-nexo.morrischamber.org/hokislot369.html
https://x-nexo.morrischamber.org/jagoan303.html
https://x-nexo.morrischamber.org/kembarjitu.html
https://x-nexo.morrischamber.org/kera303.html
https://x-nexo.morrischamber.org/koko138.html
https://x-nexo.morrischamber.org/madu88.html
https://x-nexo.morrischamber.org/maha168.html
https://x-nexo.morrischamber.org/mahabet77.html
https://x-nexo.morrischamber.org/mahajitu.html
https://x-nexo.morrischamber.org/maniaslot.html
https://x-nexo.morrischamber.org/mpo007.html
https://x-nexo.morrischamber.org/mpo99.html
https://x-nexo.morrischamber.org/mpo168.html
https://x-nexo.morrischamber.org/mpo303.html
https://x-nexo.morrischamber.org/mpogacor.html
https://x-nexo.morrischamber.org/nagacuan88.html
https://x-nexo.morrischamber.org/okezone88.html
https://x-nexo.morrischamber.org/okta388.html
https://x-nexo.morrischamber.org/ovovegas.html
https://x-nexo.morrischamber.org/papa303.html
https://x-nexo.morrischamber.org/pesiarbet.html
https://x-nexo.morrischamber.org/petir388.html
https://x-nexo.morrischamber.org/piramidslot.html
https://x-nexo.morrischamber.org/prabujitu.html
https://x-nexo.morrischamber.org/rrqslot188.html
https://x-nexo.morrischamber.org/rupiah88.html
https://x-nexo.morrischamber.org/slotrezeki.html
https://x-nexo.morrischamber.org/tektok777.html
https://x-nexo.morrischamber.org/tinder88.html
https://x-nexo.morrischamber.org/top138.html
https://x-nexo.morrischamber.org/tradisibet.html
https://x-nexo.morrischamber.org/vip138.html
https://x-nexo.morrischamber.org/vipslot.html
https://x-nexo.morrischamber.org/winwin4d.html
https://zona178b.xyz
https://zona178slot.xyz
https://1xklik178.info
https://magic.ly/Zona178slot
https://magic.ly/aston303_slot
https://linkr.bio/zona178_vip
https://maxwinjp.xyz/
https://heylink.me/Kienzy_Vip/
https://link.space/@aston303
https://mez.ink/aston303
https://mez.ink/zona178
https://taplink.cc/aston303vip
https://taplink.cc/aston303vip
https://brentfordstone.org/

Thank You :).

180 TRIANOREXIL JARABE QUIMICA PATRIC Forte Susp <a href=http://sildenafi.cfd>viagra recreational reddit</a>

<p>Hello guys, here I want to introduce a website that can make money the easy way. Here is the name of the website name</p>

<p><a href="https://executivemoney.aimglobal.org">INFINI88</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/idnslot.html">IDNSLOT</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/8080sport.html">8080SPORT</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/abangda88.html">ABANGDA88</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/agen69.html">AGEN69</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/astonbet.html">ASTONBET</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/bangsatogel.html">BANGSATOGEL</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/batikpoker.html">BATIKPOKER</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/bayarjitu.html">BAYARJITU</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/bendera88.html">BENDERA88</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/brotogel.html">BROTOGEL</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/delima88.html">DELIMA88</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/dewakoin99.html">DEWAKOIN99</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/dita4d.html">DITA4D</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/fit188.html">FIT188</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/fun77toto.html">FUN77TOTO</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/gbo338.html">GBO338</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/gigaslot.html">GIGASLOT</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/indobet365.html">INDOBET365</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/indolottery88.html">INDOLOTTERY88</... href="https://executivemoney.aimglobal.org/jaguar33.html">JAGUAR33</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/jituseratus.html">JITUSERATUS</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/joki188.html">JOKI188</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/juraganjp.html">JURAGANJP</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/juragankoin99.html">JURAGANKOIN99</... href="https://executivemoney.aimglobal.org/kapten33.html">KAPTEN33</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/lido88.html">LIDO88</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/majujp.html">MAJUJP</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/manggatoto.html">MANGGATOTO</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/megasensa.html">MEGASENSA</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/mio77.html">MIO77</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/opaltogel.html">OPALTOGEL</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/orion88.html">ORION88</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/pasang123.html">PASANG123</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/playbook88.html">PLAYBOOK88</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/playland88.html">PLAYLAND88</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/popularwin.html">POPULARWIN</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/pusatwin.html">PUSATWIN</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/raja365.html">RAJA365</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/royalspin88.html">ROYALSPIN88</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/samurai99.html">SAMURAI99</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/shoptoto.html">SHOPTOTO</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/sniperslot.html">SNIPERSLOT</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/surga99.html">SURGA99</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/surgaslot.html">SURGASLOT</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/suria88.html">SURIA88</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/togelseratus.html">TOGELSERATUS</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/ufo777.html">UFO777</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/valbet.html">VALBET</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/visitorbet.html">VISITORBET</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/wis77.html">WIS77</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/wuling338.html">WULING338</a>-<a href="https://executivemoney.aimglobal.org/zentogel.html">ZENTOGEL</a></p>

<p><a href="https://69slot-nexo.tortoise.com">PAY4D</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/infini88.html">INFINI88</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/1001win.html">1001WIN</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/ak4d.html">AK4D</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/aladdin666.html">ALADDIN666</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/albaslot.html">ALBASLOT</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/asik77.html">ASIK77</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/bandarcolok.html">BANDARCOLOK</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/batarabet.html">BATARABET</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/bebek66.html">BEBEK66</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/bestiebet.html">BESTIEBET</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/bumi303.html">BUMI303</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/cuan138.html">CUAN138</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/cuanjp.html">CUANJP</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/danagg.html">DANAGG</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/danauhoki88.html">DANAUHOKI88</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/dolar188.html">DOLAR188</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/dragon77.html">DRAGON77</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/ekings.html">EKINGS</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/gacor889.html">GACOR889</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/galaxy77bet.html">GALAXY77BET</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/garuda999.html">GARUDA999</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/gaswin.html">GASWIN</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/hbowin.html">HBOWIN</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/hoki189.html">HOKI189</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/hokislot369.html">HOKISLOT369</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/jagoan303.html">JAGOAN303</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/kembarjitu.html">KEMBARJITU</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/kera303.html">KERA303</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/koko138.html">KOKO138</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/madu88.html">MADU88</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/maha168.html">MAHA168</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/mahabet77.html">MAHABET77</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/mahajitu.html">MAHAJITU</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/mpo007.html">MPO007</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/mpo99.html">MPO99</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/mpo168.html">MPO168</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/mpo303.html">MPO303</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/mpogacor.html">MPOGACOR</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/nagacuan88.html">NAGACUAN88</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/okezone88.html">OKEZONE88</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/okta388.html">OKTA388</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/ovovegas.html">OVOVEGAS</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/papa303.html">PAPA303</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/pesiarbet.html">PESIARBET</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/petir388.html">PETIR388</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/piramidslot.html">PIRAMIDSLOT</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/prabujitu.html">PRABUJITU</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/rrqslot188.html">RRQSLOT188</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/rupiah88.html">RUPIAH88</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/slotrezeki.html">SLOTREZEKI</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/tektok777.html">TEKTOK777</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/tinder88.html">TINDER88</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/top138.html">TOP138</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/tradisibet.html">TRADISIBET</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/vip138.html">VIP138</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/vipslot.html">VIPSLOT</a>-<a href="https://69slot-nexo.tortoise.com/winwin4d.html">WINWIN4D</a></p>

<p>Thanks all.</p>

https://gizoogle.net/tranzizzle.php?search=https://normalitation-picses....
https://dotnet40.logicmelon.com/SimpleProxy.ashx?url=https://normalitati...
http://www.google.be/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.com.ar/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.fi/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.no/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.com.au/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://maps.google.com/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.dk/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.fr/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.hu/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.co.id/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://map.google.co.jp/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.jp/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.com.mx/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.co.nz/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.pl/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.se/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.com.sg/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.co.th/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.co.uk/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.co.za/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.no/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.ru/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.com.tw/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.vn/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.ae/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://images.google.com.au/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.mk/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.mn/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://maps.google.mw/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.mw/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.com.ni/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.com.om/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.com.pa/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://maps.google.com.qa/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.sn/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.so/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://images.google.sr/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://maps.google.co.tz/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.co.tz/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.co.tw/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.iq/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
http://www.google.com.pk/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.com.af/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.as/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.at/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.az/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.com.bz/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.co.bw/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/
https://www.google.com.bo/url?q=https://normalitation-picses.isjl.org/

hello guys, here I will introduce some websites that are very easy to make money

https://executivemoney.aimglobal.org
https://executivemoney.aimglobal.org/idnslot.html
https://executivemoney.aimglobal.org/8080sport.html
https://executivemoney.aimglobal.org/abangda88.html
https://executivemoney.aimglobal.org/agen69.html
https://executivemoney.aimglobal.org/astonbet.html
https://executivemoney.aimglobal.org/bangsatogel.html
https://executivemoney.aimglobal.org/batikpoker.html
https://executivemoney.aimglobal.org/bayarjitu.html
https://executivemoney.aimglobal.org/bendera88.html
https://executivemoney.aimglobal.org/brotogel.html
https://executivemoney.aimglobal.org/delima88.html
https://executivemoney.aimglobal.org/dewakoin99.html
https://executivemoney.aimglobal.org/dita4d.html
https://executivemoney.aimglobal.org/fit188.html
https://executivemoney.aimglobal.org/fun77toto.html
https://executivemoney.aimglobal.org/gbo338.html
https://executivemoney.aimglobal.org/gigaslot.html
https://executivemoney.aimglobal.org/indobet365.html
https://executivemoney.aimglobal.org/indolottery88.html
https://executivemoney.aimglobal.org/jaguar33.html
https://executivemoney.aimglobal.org/jituseratus.html
https://executivemoney.aimglobal.org/joki188.html
https://executivemoney.aimglobal.org/juraganjp.html
https://executivemoney.aimglobal.org/juragankoin99.html
https://executivemoney.aimglobal.org/kapten33.html
https://executivemoney.aimglobal.org/lido88.html
https://executivemoney.aimglobal.org/majujp.html
https://executivemoney.aimglobal.org/manggatoto.html
https://executivemoney.aimglobal.org/megasensa.html
https://executivemoney.aimglobal.org/mio77.html
https://executivemoney.aimglobal.org/opaltogel.html
https://executivemoney.aimglobal.org/orion88.html
https://executivemoney.aimglobal.org/pasang123.html
https://executivemoney.aimglobal.org/playbook88.html
https://executivemoney.aimglobal.org/playland88.html
https://executivemoney.aimglobal.org/popularwin.html
https://executivemoney.aimglobal.org/pusatwin.html
https://executivemoney.aimglobal.org/raja365.html
https://executivemoney.aimglobal.org/royalspin88.html
https://executivemoney.aimglobal.org/samurai99.html
https://executivemoney.aimglobal.org/shoptoto.html
https://executivemoney.aimglobal.org/sniperslot.html
https://executivemoney.aimglobal.org/surga99.html
https://executivemoney.aimglobal.org/surgaslot.html
https://executivemoney.aimglobal.org/suria88.html
https://executivemoney.aimglobal.org/togelseratus.html
https://executivemoney.aimglobal.org/ufo777.html
https://executivemoney.aimglobal.org/valbet.html
https://executivemoney.aimglobal.org/visitorbet.html
https://executivemoney.aimglobal.org/wis77.html
https://executivemoney.aimglobal.org/wuling338.html
https://executivemoney.aimglobal.org/zentogel.html
https://69slot-nexo.tortoise.com
https://69slot-nexo.tortoise.com/infini88.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/1001win.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/ak4d.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/aladdin666.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/albaslot.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/asik77.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/bandarcolok.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/batarabet.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/bebek66.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/bestiebet.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/bumi303.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/cuan138.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/cuanjp.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/danagg.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/danauhoki88.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/dolar188.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/dragon77.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/ekings.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/gacor889.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/galaxy77bet.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/garuda999.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/gaswin.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/hbowin.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/hoki189.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/hokislot369.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/jagoan303.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/kembarjitu.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/kera303.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/koko138.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/madu88.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/maha168.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/mahabet77.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/mahajitu.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/mpo007.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/mpo99.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/mpo168.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/mpo303.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/mpogacor.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/nagacuan88.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/okezone88.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/okta388.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/ovovegas.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/papa303.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/pesiarbet.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/petir388.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/piramidslot.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/prabujitu.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/rrqslot188.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/rupiah88.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/slotrezeki.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/tektok777.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/tinder88.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/top138.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/tradisibet.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/vip138.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/vipslot.html
https://69slot-nexo.tortoise.com/winwin4d.html

Thank You.

To use PACE, you must first register as a user <a href=https://sildenafi.buzz>buspirone female viagra dosage</a>

hello guys, here I want to tell you a little about various websites that can make money the easy way

https://executivemoney.tortoise.com/
https://executivemoney.tortoise.com/ahha4d.html
https://executivemoney.tortoise.com/ajaib4d.html
https://executivemoney.tortoise.com/amanbola.html
https://executivemoney.tortoise.com/angsa4d.html
https://executivemoney.tortoise.com/ayah4d.html
https://executivemoney.tortoise.com/banana188.html
https://executivemoney.tortoise.com/barengjp.html
https://executivemoney.tortoise.com/bayarjitu.html
https://executivemoney.tortoise.com/belijitu.html
https://executivemoney.tortoise.com/benteng777.html
https://executivemoney.tortoise.com/bom29toto.html
https://executivemoney.tortoise.com/bomjp.html
https://executivemoney.tortoise.com/dewigg.html
https://executivemoney.tortoise.com/dukunslot.html
https://executivemoney.tortoise.com/gas4d.html
https://executivemoney.tortoise.com/gudangjoker.html
https://executivemoney.tortoise.com/harmonibet.html
https://executivemoney.tortoise.com/ibet889.html
https://executivemoney.tortoise.com/ion177.html
https://executivemoney.tortoise.com/jagoanjitu.html
https://executivemoney.tortoise.com/koplo88.html
https://executivemoney.tortoise.com/mudah4d.html
https://executivemoney.tortoise.com/putrijp.html
https://executivemoney.tortoise.com/qqindah.html
https://executivemoney.tortoise.com/rexus88.html
https://executivemoney.tortoise.com/seduniatoto.html
https://executivemoney.tortoise.com/sorongtoto.html
https://executivemoney.tortoise.com/sosial4d.html
https://executivemoney.tortoise.com/superfun99.html
https://executivemoney.tortoise.com/surya303.html
https://newcommunity.secondwind.org/
https://newcommunity.secondwind.org/agen89.html
https://newcommunity.secondwind.org/alexis4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/alfa77.html
https://newcommunity.secondwind.org/anaktoto.html
https://newcommunity.secondwind.org/axiata4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/bingo4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/bungaslot.html
https://newcommunity.secondwind.org/cika4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/corla188.html
https://newcommunity.secondwind.org/cuanjp.html
https://newcommunity.secondwind.org/depe4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/dinas138.html
https://newcommunity.secondwind.org/dragon4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/dunialottery88.html
https://newcommunity.secondwind.org/erigo4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/eropa4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/fix4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/hay4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/joyotogel.html
https://newcommunity.secondwind.org/kangtoto.html
https://newcommunity.secondwind.org/kebaya4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/lion4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/neko4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/paten4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/planet128.html
https://newcommunity.secondwind.org/rejekihoki.html
https://newcommunity.secondwind.org/sirkuit4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/udinslot.html
https://newcommunity.secondwind.org/unyil4d.html
https://newcommunity.secondwind.org/upinslot.html
https://newcommunity.secondwind.org/uya4d.html
https://vip-slot.fapia.net/
https://vip-slot.fapia.net/8080sport.html
https://vip-slot.fapia.net/agen69.html
https://vip-slot.fapia.net/ak4d.html
https://vip-slot.fapia.net/aladdin666.html
https://vip-slot.fapia.net/albaslot.html
https://vip-slot.fapia.net/astonbet.html
https://vip-slot.fapia.net/atta4d.html
https://vip-slot.fapia.net/bandarcolok.html
https://vip-slot.fapia.net/bangsatogel.html
https://vip-slot.fapia.net/batarabet.html
https://vip-slot.fapia.net/batikpoker.html
https://vip-slot.fapia.net/bebek66.html
https://vip-slot.fapia.net/brotogel.html
https://vip-slot.fapia.net/delima88.html
https://vip-slot.fapia.net/dita4d.html
https://vip-slot.fapia.net/fit188.html
https://vip-slot.fapia.net/fun77toto.html
https://vip-slot.fapia.net/gbo338.html
https://vip-slot.fapia.net/indobet365.html
https://vip-slot.fapia.net/indolottery88.html
https://vip-slot.fapia.net/jituseratus.html
https://vip-slot.fapia.net/juraganjp.html
https://vip-slot.fapia.net/lido88.html
https://vip-slot.fapia.net/manggatoto.html
https://vip-slot.fapia.net/megasensa.html
https://vip-slot.fapia.net/ngamenjitu.html
https://vip-slot.fapia.net/ollo4d.html
https://vip-slot.fapia.net/perkasajitu.html
https://vip-slot.fapia.net/surga99.html
https://vip-slot.fapia.net/toko56.html
https://vip-slot.fapia.net/unik4d.html

That is all and thank you

100mg viagra <a href="https://viagrasilden.com/">natural viagra for men</a> viagra connect walgreens

I absolutely love your blog and find most of your post's
to be what precisely I'm looking for. Would you offer guest writers to write content
for you personally? I wouldn't mind creating a post or elaborating on a few of the subjects you write with regards to here.
Again, awesome web site!

what is cialis <a href="https://tadalafilcialismasko.com/">cheap cialis online</a> cialis 5mg price comparison

If some one desires expert view about running a blog after that i advise him/her to pay a quick visit this website, Keep up
the good job.

viagra for woman <a href="https://viagaraaface.com/">can women take viagra</a> viagra substitute

Pages